KEDVENC FELFEDEZENGŐ ÚTVONALAINK

🥾 TÚRATÉRKÉPEK 🥾

Könnyed délutáni túra a Hosszúhetényi Turista Egyesület ajánlásával és vezetésével Püspökszentlászló, a kasély, az arborétum és a Hosszúhetényi Ősbükkös érintésével. A 3 órás túrán viszonylag alacsony szintkülönbségek bejárásával figyelhetünk a természet különlegességeire. Családoknak, gyermekeknek, kezdő túrázóknak is ideális! Kattints ide a pontos túraútvonalért a természetjáró.hu-n!

A Kelet-Mecsek legszebb kincsei mind-mind útba esnek ezen a 6 órás természetjáró túrán: Zengő, a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Mária Kápolna, a Kisújbányai Szent Márton szobor és a világháborús emlékmű, a püspökszentlászlói arborétum és kastély, az Óbányai Völgy csodaszép Ferde-vízesése, a bájos Óbánya és kilátója, a Réka-vár, a Skóciai Szent Margit, majd Mecseknádasd. Mesés egynapos túra történelmi és vallási emlékekkel, a természet csodáival és kiváló vendéglátóhelyekkel. Kiváló útvonal azoknak a tapasztalt, kitartó természetjáróknak, akik egy aránylag könnyű, de kihívásokkal teli, csodaszép és gazdag túrát keresnek. Kattints ide a pontos túraútvonalért a természetjáró.hu-n!

Hamarosan még több térkép vár...

🚲 BRINGÁS TÉRKÉPEK🚲

#délenmindenjobb - FelfedeZengő Gravel Challenge 2019

Gravel, cyclocross vagy hegyi kerékpárokkal egy kihívásokkal teli kör. Hosszúhetényből indulva elmegyünk Pécsvárad határáig, majd a Zengő lábánál vár az első technikás mászás. Ezután érintjük Kisújbányát és a Máré várát - ahol némi frissítőt is magunkhoz vehetünk. A magyaregregyi völgyből aztán egy hosszú, aszfaltos mászás után érünk vissza Pusztabányára, ahonnan az erdőn keresztül eljutunk a kiindulóponthoz. A túra javarészt földes, erdei utakon halad, sok meredek emelkedővel. Edzett kerékpárosoknak ajánlott. Kattints ide a pontos túraútvonalért a természetjáró.hu-n!

Hamarosan még több térkép vár...

👟 FUTÓ TÉRKÉPEK 👟

Hamarosan...

Vigyázzunk együtt az erdő csendjére, a növények zöldjére, a nyugalomra és az élővilágra a szelíd turizmus jegyében!