FelfedeZengő Sport Portré #5 – Molnár Viktor Zsolt

2019.09.30

Vannak olyan emberek, akik a lelkesedésükkel mások számára is végtelen motivációval tudnak szolgálni. Sportportré sorozatunkat Molnár Viktorral folytatjuk, aki a hosszúhetényi montis közösség egyik központi figurája! 🚴

Molnár Viktor Zsolt (37) // Hosszúhetény // vállalkozó 

Mióta vagy a bringa sport szerelmese?

"2007 óta élek Hosszúhetényben. A faluban már akkor is aktív volt a bringás élet. Jött egy barát.... egy kölcsön bringa.... és ezzel kezdetét vette egy azóta is tartó szenvedély a kerékpározás és a minket körül vevő természet iránt."

"Az igazi sikereket azonban abban látom, hogy a kerékpározás összetart egy közösséget, ahol barátságok születhetnek, és hogy ez a közösség lehetőséget ad arra, hogy minden érdeklődő megismerhesse és megszerethesse ezt a sportot." 

Mi az a sikered, amire büszke vagy?

"Teljesítmény vagy elért siker amire büszke vagyok? Számomra a bringázás egy életérzés.... nem kötöm teljesítményhez, sikerhez. Ha tehetem részt veszek a környékbeli maratonokon, teljesítménytúrákon, és amennyiben van rá lehetőségem külföldi MTB versenyekre is elmegyek. Ezekre természetesen nagyon büszke vagyok. Az igazi sikereket azonban abban látom, hogy a kerékpározás összetart egy közösséget, ahol barátságok születhetnek, és hogy ez a közösség lehetőséget ad arra, hogy minden érdeklődő megismerhesse és megszerethesse ezt a sportot."

Miért és hol szeretsz a Kelet-Mecsekben bringázni?

"A hosszúhetényi bringások, illetve azok, akik innen indulnak kerékpározni, szerencsések abból a szempontból, hogy több útvonalon, nehezebb vagy könnyebb terepen is nekivághatnak az erdőnek. Óbányára eljutni, bármelyik útvonalat is választjuk megunhatatlan élmény. Igazi kihívás időről időre feltekerni a Zengőre.... és utána átélni a lefelé élményt :) Bármerre is indulunk a Kelet-Mecsekben bringázni, jó eséllyel eljutunk egy kilátóhoz, ahonnan szétnézhetünk, egy forráshoz ahol felfrissülhetünk vagy egy réthez, ahol megpihenhetünk."

Üzensz valamit az olvasóknak?

"Bringára fel!!!! mert megannyi FelfedeZengő kincs vár rád! :)"