Hosszúhetény, a Mecsek szívében

Hosszúhetény a Mecsekben dobog! Aktív kikapcsolódási lehetőségekkel, falusi vendégszeretettel és sok-sok kalanddal vár! 

Hosszúhetény a Zengő és a Hármas-hegy lábánál elterülő település, melyet a természet, valamint Pécs és a nagy múltú Pécsvárad közelsége ideális lakó, illetve üdülőhellyé tesz. Hosszúhetényhez tartozik a hegyek között megbúvó két üdülőfalu, Püspökszentlászló és Kisújbánya, melyek sajátos hangulatukkal őrzik a régi korok emlékét. Múzeumaink és rendezvényeink népszerűek, táncaink és népviseletünk az egyik legszebb a vidéken.

A környék kiváló gyalogos, kerékpáros, lovas turizmus szempontjából. A Zengő minden évszakban tartogat valami érdekességet az ide látogatók számára. A Falusi Turizmus Egyesület kellemes szállással, finom ételekkel és nívós programokkal várja a hozzánk érkezőket. A Polgármesteri Hivatal előtti téren szabad WIFI áll az internetre kapcsolódni kívánó látogatók rendelkezésére.

Hosszúhetény a falusi turizmus kedvelt célpontja a Zengő és a Hármashegy lábánál festői környezetben fekvő falu.
Ásatások alapján ismert, hogy már a kőkor népe otthonra talált itt. A római korban Pannónia egy kisebb, de jelentős települése volt. Egy III-IV. századból való római villa nyomait 1937-ben tárták fel. Az épület valószínűleg egy nagybirtok...